• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Shophunt-alert: scoor je perfecte winterjas

Winter is coming en omdat wij as always fashionwise well prepared zijn, hangen zowel onze online shop als onze winkels al vol met winterjassen. Beat the cold en keep je cool zonder te bibberen in een stylish, water -en winddichte en off course, lekkere warme winterjas. Hoe begin je aan deze shophunt? No worries, we got you covered met enkele handige tips om de perfecte winterjas te scoren!

Tips voor een top winter catch

We know, de overload aan winterjassen kan best wat overwhelming zijn. Zeker als je pas een zalige zomer achter je hebt gelaten en je mindset nog niet helemaal in wintermodus staat. Toch is het aan te raden om op tijd aan je winterjassen missie te beginnen, zodat je nog veel keuze hebt en je sowieso je perfecte winter catch strikt. 

Aan het begin van het herfst -en winterseizoen, worden onze winkels overspoeld met winterjassen. Om je vlotjes door deze winter walhalla te loodsen, zetten we hier enkele handige tips op een rijtje:

1. Must-have features

Voor je aan je winterjassen missie begint, denk je best even na welke features jouw perfecte jas moet hebben. Wil je graag een korte of liever een lange jas? En wil je eentje met een capuchon of liever een opstaande kraag? Knopen of een rits? Gewatteerd of liever een wollen of faux-fur exemplaar? Afhankelijk van die must-have features, maak je al een eerste selectie voor je de winkel binnenstapt. 

Doe jij bijvoorbeeld alles met de fiets? Dan is een langere, waterdichte winterjas met kap en een rits die in twee richtingen open kan, jouw ultieme catch. Wil je graag een eyecatcher die vooral lekker warm en stylish is, maar niet perse waterdicht? Krijg dan alvast een instant crush op de showstopping, en off course valse, pelskes in tal van knappe kleuren. Of zoek je een classy wollen wintermantel in trench-stijl die je zowel zakelijk als casual cool kunt dragen? You name it, we’ve got it!

2. Passen please

Of je nu online shopt of in de winkel: een winterjas moet je altijd eerst passen! Probeer ook altijd even of je er een dikke trui onder kunt dragen, ook al is het nog heerlijk nazomerweer en breekt het zweet je uit bij de gedachte alleen al. Believe us, wanneer Koning Winter zijn intrede maakt, ben je blij dat je jouw heerlijk warme knit makkelijk onder je winterjas kunt dragen. 

3. Te groot of te klein: no-go

Deze regel hangt wat samen met de vorige, maar koop je winterjas zeker niet te klein of te groot. De kans dat je winterjas een maatje groter is dan je gewone kledingmaat, is groot aangezien je in de winter vaak iets dikker onder je jas draagt. Maar zorg ervoor dat je niet veel te groot gaat, want dan heb je teveel ruimte in je jas waardoor de koude kan binnendringen. Hetzelfde geldt voor een te strakke jas, want ook bij te weinig ruimte kan de koude makkelijk aan je lijf. En bovendien krijg je al snel een ‘opgehangen’ feel als je een dikke trui onder je maar juist passende jas wil proppen. Zorg dat je vlotjes kunt bewegen en gaan zitten, maar zonder dat je ruimte te over hebt voor wel twee truien onder je jas. 

4. Budget

Een winterjas vormt vaak een iets grotere hap uit je shopbudget, maar keep in mind dat je deze in de winter dagelijks draagt. Bovendien gaat een winterjas vaak enkele jaren mee, dus hier mag je gerust wat meer aan spenderen. En no worries, wij hebben ook heel wat budgetproof exemplaren voor je klaar hangen. 

5. Trendwatch

Om well prepared op pad te vertrekken en de coolste coat te scoren, geven we je hier alvast de hotste winterjassen trends mee.

  • Puff it op met de puffer coats! Ook wel bekend als de gewatteerde jassen. Ze staan in full force voor je klaar om je niet alleen warm en stylish, maar vooral ook droog te houden. En dat kunnen we best gebruiken tijdens onze vaak natte winters. Kort of lang, knopen of rits, met of zonder capuchon: de puffers komen in tal van modellen dus kies je catch.
  • Kies voor quilt! Quilted jassen zijn een echte hit. Ze hebben veel weg van de gewatteerde toppers, maar dan met een ietwat ‘chiquer’ quilted patroon. Dat maakt de jas multi-inzetbaar voor tal van gelegenheden. Net als de puffers zijn de quilted jassen heerlijk warm gevoerd, maar iets minder dik. Daardoor kun je ze ook perfect als tussenseizoensjas dragen. 
  • Liever lekker zacht en cuddly? Dan zijn de faux-fur jassen jouw winter way to go! Krijg een instant fashion crush op deze showstoppers en maak overal een stijl statement met deze must-haves. Kies een matching sjaal en mutch en strike a pose!
  • Om in het cuddly departement te blijven, spotten we ook enkele hotshots die the best of both worlds combineren met een teddy meets quilted stijl. Ideaal voor een meer sporty of urban look.
  • Ook de oversized wollen wintermantels staan klaar om je lekker warm en classy door de winter te loodsen. Kies voor bruin als het nieuwe zwart, een fancy ruitjesmotief of knal kleurtjes à la fuchsia, fel groen of oranje.

En dan nu: hurry naar je dichtstbijzijnde Queens of de online store om je perfecte winter partner in crime te shoppen!


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK