• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Sweater weather: trends en care tips

Autumn has arrived, winter is coming en dat betekent sweater weather. Tijd om je weer lekker in te duffelen in de leukste knits. Cozy én cool? Yes please! Check out de hotste truien trends in store en care tips om je wollen winter winner te onderhouden en langer mooi te houden.

Hot shots

Stiekem kijken we tegen het einde van de zomer al reikhalzend uit naar de comfy en cozy knits die onze shops in full force overnemen. En voor dit najaar en aanstaande winter ligt de focus op de, vaak wollen, truien met een overload aan fab fits. Al is het soms een struggle om deze lang lovely te houden zonder the usual ‘opwol’ drama’s. Daarom geven we je enkele handige care tips voor je wollen hot shots mee. 

But first things first: wat zijn eigenlijk de truien trends voor herfst/winter 2022? 

Truien trends

1. Keep it short

Kort is the way to go als we de truien trends bekijken. En dat matcht perfectly met de high waist en vaak wide leg pants of jeans. Handig, want zo moet je ze niet meer in je broek steken en kun je de pretty pulls ook makkelijk over een kleedje dragen.

2. Coole coll

Jep, de collekes zijn back! Beat the cold met een coole coltrui. Altijd classy en ook een echte klassieker: you can’t go wrong met een coltrui. Kies voor een chunky knit of een dunner gebreid en fitted exemplaar.

3. Zip it

Truien met een halve rits zijn helemaal on trend! Ook wel bekend als de ‘schipperstruien’ omdat ze back in the days vooral door vissers gerocked werden. Maar we nemen deze toppers maar al te graag over om ze casual, chique of lekker loungy te dragen.

4. Starring stripes

Nog een klassieker gespot: de truien met streepjes. Kies voor de classy black & white stripes of ga voor een candy crush kleurenpalet met streepjes in alle kleuren van de regenboog. 

5. Drama up your sleeve

No drama lama, maar wel als je de mouwen van de beautifull breisels bekijkt: the bigger, the better! We spotten veel pof- en ballonmouwen die de juiste dosis drama toevoegen aan je look.

6. Color crush

Naast de vele bruintinten, mag je ook sweaterwise knallen met kleur! Felgroen, fuchsia, knaloranje, royal blue, … Welke kleur krijgt jouw voorkeur?

7. Power prints

Naast de streepjes, spotten we nog meer power prints met veel flower power, seventies vibes en andere prachtige prints die je outfit meer punch geven!

Soigneer je knits tips

Je wollen truien moet je letterlijk in de watten leggen om ze lang mooi te houden. Niets zo vervelend dan je favorite knit die na een tijdje begint op te wollen… Daarom enkele handige care tips voor je lovely knits!

Wassen

Check altijd goed het waslabel van je wollen trui voor je aan het wassen gaat. De meeste wollen truien vragen om een handwas, al zijn de wasmachines tegenwoordig uitgerust met een wolwasprogramma.

  • Was op 30 graden en gebruik een speciaal wolwasmiddel voor delicate stoffen. Of was met de hand met lauw water.
  • Draai je trui binnenstebuiten of gebruik een waszak.
  • Steek je wasmachine niet te vol, zodat je wollen trui voldoende ruimte krijgt.

Tip: Was je wollen trui zeker niet te veel, alleen als het echt nodig is! Wol heeft een zelfreinigend vermogen, dus vaak is het al voldoende om je trui simpelweg te ‘luchten’ door deze buiten te hangen.

Drogen

Stay far, far away van de droogmachine! Laat je trui drogen aan de lucht, zonder kleerhanger. Wol wordt zwaar door het te wassen en wanneer je je pull ophangt kan deze uitrekken en vervormen: no-go! Leg je trui plat op een vlakke ondergrond en laat deze zo drogen.

Of leg je trui op een droge handdoek die je oprolt. Daarna druk je zachtjes het water eruit. Rol je trui terug uit en leg hem op een nieuwe, droge handdoek om verder te drogen.

Bewaren

Ook wanneer je ze niet draagt, hebben je wollen truien de juiste care nodig. Houd ze daarom uit de buurt van direct zonlicht en bewaar ze in een opbergdoos of kledinghoes. Again, kun je wollen truien beter plooien en plat leggen, in plaats van ze op te hangen om ze zoveel mogelijk in vorm te houden.

Free from pluisjes

Helaas kan wol na een tijdje opwollen. Haal daarom een handige roller in huis waarmee je je trui pluisvrij maakt. Ga aan de slag met een soort van pluizentondeuse waarmee je de pluisjes letterlijk wegscheert. Doe het wel voorzichtig, zodat je je favorite knit niet beschadigt. 

Freeze it! Leg je wollen trui een nachtje in de diepvries om deze zachter te maken en minder snel te laten opwollen. Dit helpt ook tegen het prikken: win-win.

Get comfy én keep je cool met hot shots van het siezoen!


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK